Työkalupakki Kansilehti
Uutinen

Digipoolista tukea yrityksen strategiatyöhön!

"Harvassa ovat firmat, joilla ei olisi minkäänlaista strategiaa. Harvassa ovat firmat, jotka toimivat täysin ilman digitaalisia työkaluja, internetin ulkopuolella, tai ilman teknisiä rajapintoja. Yhä useammassa yritysstrategiassa huomioidaan digitalisaatio, mutta liian harvassa kolikon toinen puoli eli digitaalinen turvallisuus."

TAUSTAA

Digipooli toteutti vuonna 2020 Kyberturvallisuuden nykytila eri toimialoilla -selvityksen, joka nosti esiin useita kotimaisen yrityskentän vahvuuksia ja haasteenpaikkoja. Tietoa saatiin 12 eri toimialan yrityksistä ja aloille yhteisistä aiheista. Tiedot yhdistämällä tehtiin havaintoja kansallisesta, toimialakohtaisesta kypsyydestä kyberturvallisuuden tai digitaalisen turvallisuuden osalta. Selvityksen raportti ja havainnot ovat kokonaisuudessaan kerrattavissa täältä.

Selvityksen perusteella kansallisesti merkittävä havainto oli se, että kaikkia kotimaisia yrityksiä yhdistää tietty haaste. Tämä haaste on se, ettei strategiatyö tuota tarvittavaa digitaalista turvallisuutta digitalisaation mahdollisuuksiin tarttuessaan. Toisin sanoen, digitaalinen turvallisuus on huomioitu strategioissa liian vähäisesti tai ei lainkaan.

Selvityksen havainto jätti kuitenkin vielä tulkinnanvaraa sen suhteen, mikä strategiatyössä varsinaisesti on haasteena. Tämän kirkastamiseksi päätettiin toteuttaa keväällä 2022 #Strategia22-projekti. Projektin tavoitteeksi muodostui yritysten johtajia ja johtoryhmiä kyberturvallisuuden johtamisessa tukevien käytännönläheisten kehittämis- ja parannusehdotusten tuottaminen. Lisäksi pyrittiin havainnoimaan sitä, kuinka poolitoiminta voisi tukea yrityksiä asiassa.

Projektin toteutuksesta ja muista taustoista voit lukea täältä.

 

Turvallisen Digitalisaation työkalupakki yritysjohtajalle: 

Digipooli ylpeänä julkaisee tässä tuotokset, jotka ovat yritysten hyödynnettävissä Strategiatyön kehittämiseen. Tutustu siis oheisiin materiaaleihin ja ota ne osaksi yrityksesi toimintaa kun strategiaa on aika päivittää. 

Tämä Digipoolin työkalupakki on laadittu yritysjohtajille helpottamaan digi- ja kyberturvallisuuden kokonaisvaltaista johtamista yrityksen hallituksessa ja johtoryhmässä. Sisällön laadinnan lähtökohtana on ollut strategialla johtaminen ja yrityksen toiminnan jatkuvuuden turvaaminen.

TOP10 toimenpiteet
TOP10 toimenpiteet yrityksille

 

Materiaalit hyödynnettäväksi:

  • Turvallisen digitalisaation työkalupakki yritysjohtajalle -ohje. Sen avulla strategiatyössä voidaan huomioida paremmin digitalisaation turvallisuus , ja johtaa yritystä digiturvallisesti varautuen ja jatkuvuus turvaten.
  • Business Model Canvas -ajatusta mukaileva työväline, jonka läpikäymällä yrityksen johto voi helposti tuottaa itselleen/yritykseen toimintaa ohjaavan huoneentaulun. Työväline keskittyy digi- ja kyberturvallisuusaiheisiin.

 

Cyber Canvas
Huoneentaulu