Paikan päällä oli tunnelmaa
Uutinen

TIETO24 - Harjoitus on alkanut

TIETO24 harjoitus alkoi Maaliskuussa ja sen ensimmäisellä jaksolla käsiteltiin Viranomaisten välistä ja elinkeinoelämän kanssa tehtävää yhteistyötä häiriötilanteiden varalle. Jakson 1 ennakkotehtävien ja tapahtuman sisällön myötä pyritään kehittämään osallistuvien organisaatioiden jatkuvuudenhallinnan suunnitelmia yhteistoiminnan aiheissa.

Elinkeinoministeri Rydman TIETO24 avauspuheenvuoro
Elinkeinoministeri Rydman avaamassa TIETO24 Harjoitusta.

Jakson 1 Tapahtuma järjestettiin hybriditilaisuutena - verkossa ja läsnä Epicenter Helsingissä. Tapahtuma keräsi verkkoon pitkälti yli 300 osallistujaa ja läsnäkin lähes 150 henkeä.

Tapahtuman agendan löydät alta ja agendan linkkien kautta pääset myös tarkastelemaan tallenteita agendan julkisista osista. Tapahtuman palautteen mukaan sisällössä näkyi ennen kaikkea yhteistyön merkitys, harjoittelun tärkeys ja rehellinen puhe viranomaisyhteistyön haasteista ja onnistumisista.

Harjoittelun kansallisesta merkityksestä keskustelleet
Panelistit keskustelemassa harjoittelun kansallisesta merkityksestä

Tapahtuman Agenda:

 • 12:00 Avaus Digipoolin puheenjohtaja Tuomo Haukkovaara ja poolisihteeri Antti Nyqvist
 • 12:05 TIETO24-harjoituksen avaus, Elinkeinoministeri Wille Rydman
 • 12:20 1 Paneelikeskustelu: Harjoittelun kansallinen merkitys
  • Jarkko Saarimäki/Traficom, Tuomo Haukkovaara/IBM Suomi/Digipooli, Janne Känkänen/Huoltovarmuuskeskus, Veli-Pekka Kivimäki/Suojelupoliisi
 • 13:10 2 Paneelikeskustelu: Viranomaisyhteistyön hyödyt elinkeinoelämälle
  • Tomi Kinnari/Kyberturvallisuuskeskus, Aku Limnéll/Keskusrikospoliisi, Heljä-Tuulia Pihamaa/Tietosuojavaltuutetun toimisto, Heli Tammivuori/Huoltovarmuuskeskus ja Kalle Varjola/Kyberturvallisuuskeskus
 • 14:00-14:20 Tauko
 • 14:20 3 Paneelikeskustelu: TIETO22-harjoituksen perintö
  • Vakuutusala: Lassi Antila/Ilmarinen, Finanssiala: Vesa Tupala/Mandatum, Media-ala: Mikko Silvennoinen/STT, Turvallisuusala: Jari Mattila/Seclion, Kaupan ala, viestintä: Sanni Jokinen/Pirkka Media (Kesko)
 • 15:10 Havainnot ennakkotehtävistä, Antti Nyqvist/Digipooli
 • 15:30 TIETO24-harjoituksen vaiheet, Jakson 2 ennakkotehtävät, viestintä- ja turvallisuusohjeet, Antti Nyqvist/Digipooli

Tapahtuman juonsi asiantuntevasti tunnettu toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Panelistit paneelikeskustelussa 2
Panelistit keskustelemassa viranomaisyhteistyön hyödyistä elinkeinoelämälle.

Jaksoon sisältyi myös osallistujilla teetettyjä ennakkotehtäviä, jotka kannustivat osallistujia miettimään valmiiksi niitä yhteyksiä, jotka ovat välttämättömiä laajojen häiriötilanteiden toiminnan mahdollistamiseksi ja jotka auttavat häiriötilanteissa selviytymisessä ja toipumisessa. Samalla saatiin tietoa yhteistoimintaa haastavista aiheista.

Jos haluat tietää lisää TIETO24 harjoituksesta, voit kysyä lisätietoja digipooli@teknologiateollisuus.fi.

TIETO24 tunnus vaaka
TIETO24 tunnus